Vergoeding vanuit de basisverzekering, met verplichte eigen bijdrage

Orthopedische badschoenen worden door de ziektekostenverzekering op dezelfde wijze vergoed en behandeld als (semi-) orthopedische schoenen. Dat betekent dat de badschoenen worden vergoed vanuit de basisverzekering en ten laste komen van uw eigen risico.

Naast het eigen risico, bent u voor de aanschaf van orthopedische voorzieningen altijd een eigen bijdrage van € 126,00 verschuldigd. Dit is wettelijk vastgesteld. Voor kinderen tot 16 jaar geldt een wettelijk eigen bijdrage van € 64,00.

De badschoenen worden geteld als een vervanging. Per ziektekostenverzekering verschilt het hoe vaak u uw orthopedisch schoeisel mag vervangen en een nieuw paar kunt declareren. Doorgaans is dit 1 paar per 15 of 18 maanden. Vraag bij uw verzekering welke termijn op u van toepassing is.

Meer weten? Neem gerust contact met ons op.
Maak een afspraak
Remco_Rouwmaat
Remco Contact

Disclaimer

Luiten Orthopedie is zorgvuldig als het gaat om het geven van betrouwbare en actuele informatie aan de bezoekers van deze website. Zij kan echter niet garanderen dat deze informatie altijd foutloos, volledig en actueel is. Daarom kunnen aan de informatie op deze website alsmede eventueel advies – per e-mail, via de vraagfunctie of op pagina’s van deze website – geen rechten worden ontleend. Verder aanvaardt Luiten Orthopedie geen aansprakelijkheid voor schade als gevolg van onjuistheden of onvolledigheden in de aangeboden informatie. Raadpleeg uw verzekeraar voor meer informatie omtrent de kosten en vergoedingen van de door ons aangeboden producten en diensten.