Bezoek ons

Buurserstraat 212, Enschede

Openingstijden

Maa t/m Vrij: 08:30 - 17:00

Luiten Orthopedie winkel

Op deze website is heel veel informatie te vinden; maar soms heeft u aan een enkel antwoord genoeg. Wij hebben daarom de vragen die ons het meest gesteld worden, voor u op een rijtje gezet. Zit uw vraag er niet bij of wilt u liever persoonlijk uw vraag stellen, belt u dan (tijdens onze openingstijden met 053 750 71 57. Wij helpen u graag!

Een afspraak maken kan telefonisch of per e-mail. Belt u met 053 750 71 57 of mailt u naar info@luitenorthopedie.nl Om gebruik te maken van onze diensten heeft u in veel gevallen een verwijzing nodig van uw arts. Deze verwijzing hebben wij nodig om de kosten te kunnen declareren bij uw zorgverzekeraar. Lees meer op de pagina Contact.

Een afspraak verzetten is altijd mogelijk; belt u hiervoor met 053 750 71 57. Liever e-mailen? Een mail sturen kan tot uiterlijk 24 uur voorafgaande aan uw afspraak. Onze contactgegevens vindt u op de pagina Contact.

Wij zijn geopend van maandag tot en met vrijdag van 08:30 uur tot 17:00 uur. Zaterdag en zondag gesloten. Luiten Orthopedie kent geen koopavond en/of koopzondagen.

Bij Luiten Orthopedie bent u verzekerd van professionele zorg, een hoge kwaliteit en een klantgerichte benadering. Wij zeggen niet voor niets dat u pas de deur uitloopt wanneer alles naar wens is!  Maak kennis met de mensen achter ons bedrijf; we weten zeker dat u, wanneer u hun enthousiaste verhalen leest, overtuigd bent van de kennis en kunde van onze vakmensen. Of leest u eens de verhalen van onze klanten ; het geeft een goed beeld van hun ervaring met Luiten Orthopedie..

Orthopedische voorzieningen zoals de op maat gemaakte orthopedische schoen (OSA), semi-orthopedische schoen (OSB), aangepast confectieschoeisel (OVAC) of badschoenen worden vanuit de basisverzekering vergoed en rechtstreeks bij uw verzekeraar gedeclareerd. Per ziektekostenverzekering verschilt het hoe vaak u uw orthopedisch schoeisel mag vervangen en een nieuw paar kunt declareren. Doorgaans is dit 1 paar per 15 of 18 maanden. Vraag bij uw verzekering welke termijn op u van toepassing is.

Hier kunnen we kort over zijn: Ja! Luiten Orthopedie werkt samen met alle verzekeraars.

We hebben normaal gesproken alle schoenmaten op voorraad. U hoeft niet persé zelf bij ons langs te komen; iemand anders mag de verbandschoenen ook voor u ophalen. Let op: Voor de aanschaf van een verbandschoen heeft u een doorverwijzing van uw specialist of huisarts nodig.

Om gebruik te maken van onze diensten heeft u in veel gevallen een verwijzing nodig van uw arts. Deze verwijzing hebben wij nodig om de kosten te kunnen declareren bij uw zorgverzekeraar. Lees meer op de pagina Contact Een afspraak maken kan telefonisch of per e-mail. Belt u met 053 750 71 57 of mailt u naar info@luitenorthopedie.nl

Per ziektekostenverzekering verschilt het hoe vaak u uw orthopedisch schoeisel mag vervangen en een nieuw paar kunt declareren. Doorgaans is dit 1 paar per 15 of 18 maanden. Vraag bij uw verzekering welke termijn op u van toepassing is.  Houdt u er rekening mee dat de aanschaf van orthopedische voorzieningen ten laste komt van uw eigen risico. Voor 2022 is het verplichte eigen risico voor iedereen ouder dan 18 jaar € 385,00 (personen tot 18 jaar hebben geen eigen risico). Heeft u daarnaast zelf een hoger vrijwillig eigen risico bij uw verzekering afgesloten, dan wordt dat vrijwillig eigen risico ook eerst aangesproken. Omdat wij geen inzage hebben in uw zorgkosten en het bedrag dat u al verbruikt heeft van het eigen risico, is het voor ons helaas niet mogelijk om aan te geven welk bedrag u uiteindelijk zelf dient te betalen. U kunt dit altijd opvragen bij uw zorgverzekeraar.

In Enschede kunt u het bedrag zowel per pin als contant voldoen. Op de buitenlocaties kan  er alleen contant betaald worden en kunt u dus niet pinnen. Heeft u geen contant geld bij u? U kunt ook een factuur meekrijgen en het verschuldigde bedrage aan ons overmaken.

Nee, er geldt een all-in tarief voor het gehele proces. Hoeveel dit u uiteindelijk zelf kost, is afhankelijk van uw zorgverzekeraar en de stand van uw eigen risico. U kunt hier meer over lezen op de pagina kosten. Wij adviseren u altijd contact met uw zorgverzekeraar op te nemen. Zij hebben inzage in uw actuele situatie.

Bij Luiten Orthopedie in Enschede is het mogelijk om uw betaling via uw pinpas te voldoen. Op de buitenlocaties kan er niet gepind worden; daar kunt u contant afrekenen.

Bij het vervaardigen van uw schoen gaan we uit van de diagnose van uw specialist en staat het gebruik voorop. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat u zelf geen rol speelt. In het bijzonder bij de modelkeuze en de kleur is uw input van harte welkom. We stellen het erg op prijs als u hierin meedenkt en zelf met ideeën of plaatjes komt. Het wordt natuurlijk uw schoen!

Luiten Orthopedie is gevestigd in  Enschede aan de Buurserstraat 212. Er zijn parkeerplekken voor de deur.

Onze orthopedische schoentechnici werken veelal met gevoelige apparatuur die niet eenvoudig te verplaatsen is; dit maakt huisbezoek vrijwel onmogelijk. Neemt u contact met ons op wanneer u van mening bent dat u onmogelijk naar de praktijk kunt komen.

De levertijd van uw schoenen en/of steunzolen varieert. Een indicatie is, per product, hier te vinden

Wanneer schoenen net geleverd zijn worden aanpassingen en reparaties uiteraard onder garantie voor u uitgevoerd. Wanneer schoenen al behoorlijke tijd gedragen zijn en er moet bijvoorbeeld een nieuwe zool onder (of andere reparaties als gevolg van slijtage en gebruik) dan zijn de kosten voor uzelf. U kunt met de orthopedisch schoenmaker overleggen wat er moet gebeuren en wat de kosten van de reparatie zullen zijn.