Een schoenmaker kennen we vast allemaal wel. Wanneer een paar schoenen versleten zijn of stuk zijn, gaan we naar de schoenmaker. De schoenmaker weet altijd wel weer raad om schoenen te repareren en weer als nieuw te maken. Dat is echter niet hetzelfde bij een orthopedische schoenmaker.

 

Maar wat is dan een orthopedische schoenmaker?

Een orthopedische schoenmaker of technicus is een specialist die speciale schoenen kan produceren, reproduceren of aanpassen voor mensen die voetproblemen hebben. Er wordt bij iedere voetprobleem gekeken welke klachten er zijn en op basis van die informatie wordt er een schoenvoorziening geproduceerd. De Orthopedische schoenmaker zorgt voor een diagnose, de producten van de schoen en het passen van de nieuwe schoenen. Na levering wordt er nog nazorg gegeven om er zeker van te zijn dat alle klachten verholpen zijn.

 

Schoentechnische oplossingen

Met passende orthopedische schoentechniek worden de volgende mogelijkheden geboden:

 

Welke voetproblemen worden verholpen

Enkele voorbeelden van voetklachten zijn:

  • Reumatische voetklachten;
  • Afwijkende voetvormen zoals platvoeten, holvoeten en hallux valgus (knok)
  • Aangeboren voetafwijkingen zoals bijvoorbeeld een klompvoet
  • Klachten als gevolg van diabetes
  • Pijnklachten als gevolg van een hielspoor
  • Voetvormafwijkingen als gevolg van ongeval of amputatie
  • Voetklachten als gevolg van spierstoornissen

 

Wie helpt met deze orthopedische schoentechniek?

Niet iedereen kan en mag orthopedische schoenen maken. Zeker als het om bijvoorbeeld orthopedische veiligheidsschoenen gaat, gelden er speciale wetten en regels. De orthopedische schoentechnicus is dan ook de vakman die alle speciale of aangepaste schoenen mag maken. Deze functie heet ook wel orthopedische schoenmaker.

Maak gerust een afspraak
Maak een afspraak
Henkjan
Henk-Jan Contact