Wat is Orthopedische Schoentechniek?

Orthopedische schoentechniek richt zich op het ontwerpen, vervaardigen en aanpassen van schoenen en inlegzolen die specifieke voet- en loopproblemen aanpakken. Deze techniek helpt bij het verlichten van pijn, het verbeteren van de mobiliteit en het voorkomen van verdere schade aan voeten en gewrichten. Orthopedische schoentechnici maken gebruik van geavanceerde technologieën en materialen om op maat gemaakte oplossingen te bieden die zijn afgestemd op de individuele behoeften van elke patiënt.

Orthopedische schoenen en inlegzolen zijn niet alleen functioneel, maar ook ontworpen met comfort en esthetiek in gedachten. Ze bieden de nodige ondersteuning en correctie om voetafwijkingen te behandelen, waardoor de algehele kwaliteit van leven van de patiënt wordt verbeterd.

Voordelen van Orthopedische Schoentechniek

 1. Pijnverlichting: Orthopedische schoenen en inlegzolen kunnen pijn verminderen die wordt veroorzaakt door voet- en loopproblemen.
 2. Verbeterde Mobiliteit: Door de juiste ondersteuning te bieden, kunnen patiënten gemakkelijker en comfortabeler bewegen.
 3. Voorkomen van Verdere Schade: Door de juiste correctie en ondersteuning kunnen verdere complicaties en schade aan voeten en gewrichten worden voorkomen.
 4. Op Maat Gemaakt: Elke oplossing is gepersonaliseerd op basis van de unieke behoeften van de patiënt, wat resulteert in een perfecte pasvorm en maximale effectiviteit.
 5. Breed Toepasbaar: Geschikt voor diverse schoentypes, van dagelijks gebruik tot specifieke werksituaties.

Veelvoorkomende Voetproblemen

Hier zijn enkele veelvoorkomende voetproblemen die met orthopedische schoentechniek kunnen worden behandeld:

 1. Platvoeten: Een aandoening waarbij de voetboog volledig of gedeeltelijk afwezig is. Dit kan leiden tot overmatige pronatie, wat resulteert in pijn en vermoeidheid in de voeten en benen. Orthopedische inlegzolen kunnen helpen om de voetboog te ondersteunen en de druk gelijkmatig te verdelen.
 2. Hallux Valgus: Een afwijking waarbij de grote teen naar buiten wijst, vaak gepaard met een pijnlijke knobbel aan de zijkant van de voet. Dit kan leiden tot pijn en ongemak bij het lopen. Orthopedische schoenen met een breder teengedeelte en specifieke steun kunnen de druk op de knobbel verminderen en de pijn verlichten.
 3. Diabetische Voet: Voetproblemen als gevolg van diabetes, zoals zweren, infecties en neuropathie (zenuwbeschadiging). Deze aandoening vereist speciale aandacht en zorg. Orthopedische schoenen voor diabetici zijn ontworpen om de druk gelijkmatig te verdelen en wrijving te verminderen, waardoor het risico op zweren en verwondingen wordt verminderd.
 4. Hielspoor: Een benige uitgroei aan de onderkant van de hiel, vaak veroorzaakt door overbelasting. Dit kan leiden tot scherpe pijn bij het lopen of staan. Orthopedische inlegzolen met extra hielkussen en ondersteuning kunnen de pijn verminderen en de druk op de hiel verminderen.
 5. Reuma: Gewrichtsaandoeningen zoals artritis die de voeten kunnen aantasten, resulterend in pijn, zwelling en stijfheid. Orthopedische schoenen en inlegzolen kunnen helpen bij het verlichten van de pijn en het verbeteren van de mobiliteit door de gewrichten te ondersteunen en schokken te absorberen.

Specifieke Oplossingen

 • Orthopedische Werkschoenen: Voor mensen die veel staan of lopen tijdens hun werk, bieden we werkschoenen die zowel veilig als comfortabel zijn, met de nodige orthopedische ondersteuning.
 • Orthopedische Kinderschoenen: Speciaal ontworpen voor groeiende voeten, bieden deze schoenen de juiste ondersteuning en comfort voor kinderen met voetproblemen.
 • Semi-Orthopedische Schoenen: Een middenweg tussen standaard schoenen en volledig op maat gemaakte orthopedische schoenen, geschikt voor minder ernstige voetproblemen.

Orthopedische schoentechniek is een essentieel onderdeel van de zorg voor mensen met voet- en loopproblemen. Door op maat gemaakte oplossingen te bieden, kan Luiten Orthopedie helpen bij het verlichten van pijn, het verbeteren van de mobiliteit en het voorkomen van verdere complicaties. Onze producten en diensten zijn ontworpen om de algehele kwaliteit van leven van onze patiënten te verbeteren, zodat zij zich vrijer en comfortabeler kunnen bewegen.

Onze Producten

Luiten Orthopedie biedt als orthopedisch schoenmaker verschillende producten aan om uw voetproblemen effectief aan te pakken. Hier is een overzicht van wat we aanbieden:

Orthopedische Schoenen

Orthopedische schoenen (OSA) zijn ontworpen en op maat gemaakte schoenen die zijn bedoeld om voetproblemen te verlichten en te voorkomen. Bij Luiten Orthopedie worden deze schoenen met de grootste zorg en precisie gemaakt om ervoor te zorgen dat ze perfect passen en de juiste ondersteuning bieden.

 • Comfort en Functionaliteit: Onze orthopedische schoenen combineren comfort met functionaliteit, zodat u zich vrij kunt bewegen zonder pijn. Ze zijn ontworpen om langdurig gebruik te weerstaan en de dagelijkse belasting van uw voeten te verminderen.
 • Esthetisch Aantrekkelijk: Naast functionaliteit besteden we ook aandacht aan het uiterlijk van de schoenen, zodat u zich ook stijlvol kunt voelen. Wij bieden een breed scala aan ontwerpen, kleuren en stijlen, zodat u niet hoeft in te leveren op esthetiek voor comfort.

Aangepaste Schoenen

Aangepaste schoenen (OVAC) zijn bestaande schoenen die zijn aangepast om aan specifieke behoeften te voldoen. Dit kan variëren van het plaatsen van extra steun tot het aanpassen van de breedte van de schoenen.

 • Individuele Aanpassingen: Wij bieden oplossingen op maat om ervoor te zorgen dat uw schoenen perfect passen en optimaal comfort bieden. Onze specialisten evalueren uw specifieke voetproblemen en passen de schoenen aan om de drukpunten te verlichten en de juiste ondersteuning te bieden.
 • Snelle Aanpassingen: Onze experts kunnen snel en efficiënt aanpassingen aan uw schoenen doorvoeren. Dit betekent dat u niet lang hoeft te wachten om uw aangepaste schoenen te kunnen gebruiken.

Semi-Orthopedische Schoenen

Semi-orthopedische schoenen (OSB) zijn een middenweg tussen standaard schoenen en volledig op maat gemaakte orthopedische schoenen. Ze bieden extra ondersteuning en comfort voor mensen met minder ernstige voetproblemen.

 • Extra Ondersteuning: Deze schoenen zijn ontworpen om extra ondersteuning te bieden waar dat nodig is, zonder volledig op maat gemaakt te zijn. Ze zijn ideaal voor mensen die wel wat extra hulp nodig hebben, maar geen volledig orthopedische schoen nodig hebben.
 • Kosteneffectief: Een voordeligere optie voor mensen die niet de volledige maatwerkoptie nodig hebben. Semi-orthopedische schoenen bieden een goede balans tussen kosten en voordelen.

Orthopedische Inlegzolen

Orthopedische inlegzolen, ook wel steunzolen genoemd, worden op maat gemaakt om uw voetboog te ondersteunen en uw loopstijl te verbeteren. Ze kunnen helpen bij het verlichten van pijn en het corrigeren van voetafwijkingen.

 • Op Maat Gemaakt: Onze inlegzolen worden nauwkeurig afgestemd op uw voeten voor maximale effectiviteit. Ze zijn ontworpen om specifieke problemen zoals platvoeten, hielspoor en overpronatie aan te pakken.
 • Breed Toepasbaar: Geschikt voor diverse schoenen, van dagelijkse schoenen tot sportschoenen. Of u nu een paar sneakers, werkschoenen of formele schoenen draagt, onze inlegzolen kunnen eenvoudig worden geïntegreerd.

Orthopedische Werkschoenen

Voor mensen die veel staan of lopen tijdens hun werk, bieden wij orthopedische werkschoenen. Deze schoenen zijn speciaal ontworpen om de nodige ondersteuning en comfort te bieden in werkomstandigheden.

 • Veiligheid en Comfort: Onze werkschoenen combineren de veiligheidseisen van werkschoenen met de comfort van orthopedische ondersteuning. Ze zijn uitgerust met veiligheidsfuncties zoals stalen neuzen en slipvaste zolen, terwijl ze toch de nodige steun en demping bieden.
 • Duurzaam: Gemaakt van hoogwaardige materialen die lang meegaan, zelfs onder zware werkomstandigheden. Deze schoenen zijn bestand tegen intensief gebruik en bieden langdurige bescherming en comfort.

Orthopedische Kinderschoenen

Kinderen met voetproblemen hebben speciale aandacht nodig. Onze orthopedische kinderschoenen zijn ontworpen om de groeiende voeten van kinderen te ondersteunen en problemen vroegtijdig aan te pakken.

 • Ondersteuning voor Groei: Deze schoenen bieden de juiste ondersteuning voor groeiende voeten en helpen bij het voorkomen van toekomstige problemen. Ze zorgen ervoor dat de voeten van uw kind zich op een gezonde manier ontwikkelen.
 • Comfort en Duurzaamheid: Comfortabele schoenen die tegen een stootje kunnen en geschikt zijn voor actieve kinderen. Ze zijn ontworpen om de dagelijkse activiteiten van kinderen te weerstaan en tegelijkertijd hun voeten te beschermen en ondersteunen.

Overige schoenen

Revalidatieschoenen: Onze revalidatieschoenen zijn speciaal ontworpen om ondersteuning en comfort te bieden tijdens het herstel van een operatie of medische aandoening. Ze zijn snel beschikbaar en bieden tijdelijke verlichting en bescherming voor uw voeten.

Verbandschoenen: Verbandschoenen zijn essentieel voor mensen met wonden, zwellingen of bandages aan hun voeten. Ze bieden voldoende ruimte, zijn gemakkelijk aan en uit te trekken en bevorderen het genezingsproces door extra comfort en bescherming te bieden.

Orthopedische Badschoenen: Onze orthopedische badschoenen zijn ontworpen voor gebruik in natte omgevingen, zoals badkamers en zwembaden. Ze bieden stabiliteit en veiligheid door hun slipvaste eigenschappen en zorgen voor een correcte voetpositie, ideaal voor mensen met balansproblemen.

Bij Luiten Orthopedie zetten we ons in om hoogwaardige en op maat gemaakte orthopedische oplossingen te bieden die aansluiten bij de specifieke behoeften van elke klant. Of u nu op zoek bent naar orthopedische schoenen, aangepaste schoenen, semi-orthopedische schoenen, inlegzolen, werkschoenen of kinderschoenen, wij hebben de expertise en de middelen om u te helpen. Neem contact met ons op voor meer informatie of om een afspraak te maken.

Henkjan
Ik help u graag met het aanmeten van uw orthopedische schoenen.

Ons Proces

Stap 1: Intake en Analyse

Bij uw eerste bezoek voeren we een grondige analyse uit van uw voeten en uw loopstijl. Dit omvat een gesprek over uw klachten, een visuele inspectie en soms een loopanalyse.

Stap 2: Maatnemen en Ontwerp

Op basis van de analyse nemen we nauwkeurige maten van uw voeten. We ontwerpen vervolgens uw orthopedische schoenen of steunzolen, waarbij we rekening houden met al uw specifieke behoeften en wensen.

Stap 3: Productie

Onze vakmensen gaan aan de slag met de productie van uw op maat gemaakte schoenen of steunzolen. We gebruiken de beste materialen en moderne technieken om een perfect resultaat te garanderen.

Stap 4: Passen en Afleveren

Als uw schoenen of zolen klaar zijn, nodigen we u uit voor een pasafspraak. We zorgen ervoor dat alles perfect past en dat u tevreden bent met het eindresultaat.

Stap 5: Nazorg

Bij Luiten Orthopedie hechten we veel waarde aan nazorg. We plannen regelmatige controles om ervoor te zorgen dat uw schoenen of zolen optimaal blijven presteren en passen. Eventuele aanpassingen kunnen snel en efficiënt worden uitgevoerd.

Ons Team

Ons team bestaat uit ervaren en gecertificeerde orthopedisch schoentechnici. Wij hebben jarenlange ervaring in het vak en streven ernaar om elke klant de best mogelijke zorg en service te bieden.

J. Luiten

J. Luiten is de oprichter van Luiten Orthopedie en een expert in orthopedische schoentechniek. Met zijn passie voor het vak en toewijding aan kwaliteit heeft hij talloze klanten geholpen om weer comfortabel en pijnvrij te lopen.

Patiëntervaringen

We zijn trots op de positieve feedback van onze klanten. Hier zijn enkele getuigenissen van mensen die bij ons behandeld zijn:

 • Anja V.: “Mijn orthopedische schoenen van Luiten Orthopedie zitten als gegoten en hebben mijn pijnklachten aanzienlijk verminderd.”
 • Peter D.: “Dankzij de op maat gemaakte steunzolen kan ik weer zonder problemen lange afstanden wandelen. Het team van Luiten Orthopedie is geweldig!”

Waarom Kiezen voor Luiten Orthopedie?

Bij Luiten Orthopedie streven we ernaar om elke klant de best mogelijke zorg en service te bieden. Hier zijn enkele redenen waarom u voor ons zou moeten kiezen:

 • Ervaring en Expertise: Met jarenlange ervaring in de orthopedische schoentechniek, bieden wij deskundig advies en hoogwaardige producten.
 • Op Maat Gemaakt: Wij maken producten die specifiek zijn afgestemd op uw individuele behoeften.
 • Klantgerichte Service: Ons team is toegewijd aan het bieden van een uitstekende klantervaring, van het eerste consult tot de nazorg.
 • Innovatie: Wij maken gebruik van de nieuwste technologieën en materialen om de beste resultaten te garanderen.

Onze Locaties

Wij hebben meerdere locaties om u van dienst te zijn. Bezoek ons op een van onze locaties voor een consult of om uw orthopedische producten op te halen.

 • Enschede Hoofdlocatie: Buurserstraat 212, 7544 RG Enschede
 • Enschede: Ziekenhuis Enschede, Polikliniek Enschede, Koningstraat 1, 7512 KZ Enschede
 • Deventer: Deventer Ziekenhuis, Polikliniek Deventer, Nico Bolkesteinlaan 75, 7416 SE Deventer
 • Winterswijk: SKB Winterswijk route 3.2, Beatrixpark 1, 7101 BN Winterswijk
 • Eibergen: Podotherapie RondOm, J.W. Hagemanstraat 46, 7151 AH Eibergen
 • Groenlo: Den Papendiek, Buitenschans 36, 7141 EL Groenlo
 • Rijssen: Podotherapie ten Brinke / Schuurman Schoenen, Haarstraat 42, 7462 AR Rijssen

Voor meer informatie over onze locaties en openingstijden, bezoek onze locaties pagina.

Vergoedingen

Orthopedische schoenen en inlegzolen kunnen in veel gevallen worden vergoed door uw zorgverzekeraar. Wij helpen u graag bij het navigeren door het vergoedingsproces en zorgen ervoor dat u de juiste documentatie en informatie hebt.

 • Verzekeringsadvies: Ons team staat klaar om u te adviseren over de vergoedingsmogelijkheden en de benodigde stappen.
 • Documentatie: Wij voorzien u van alle benodigde documentatie voor uw verzekering.

Meer informatie over vergoedingen vindt u op onze vergoedingen pagina.

Ik help u graag met het aanmeten van uw orthopedische schoenen.
Maak een afspraak
Henkjan
Henk-Jan Contact