Semi orthopedische schoenen

Semi orthopedische (OSB) schoenen: u loopt er mee weg

Voor mensen die niet meer zonder voetklachten in confectieschoenen kunnen lopen, bestaan er semi orthopedische schoenen. Deze schoenen lijken op een confectieschoen, maar er is meer ruimte in de schoen om eventueel aanpassingen en/of correcties door te voeren.

Nadat u door een revalidatiearts, orthopedisch chirurg of reumatoloog bent doorverwezen, maakt u bij ons een afspraak voor een eerste gesprek. Dit geldt ook bij kinderorthopedie!

Tijdens uw eerste bezoek maakt u kennis met één van onze Orthopedisch Schoentechnici. Hij zal degene zijn die u gedurende het gehele proces zal begeleiden. Tijdens het bezoek maakt u, samen met de Orthopedisch Schoentechnicus, een keuze uit een aantal schoenen. Luiten Orthopedie heeft hiervoor diverse showmodellen en modelboeken beschikbaar. Er is natuurlijk alle tijd en ruimte om uw vragen te stellen. De schoen van uw keuze wordt door ons besteld en vervolgens in onze eigen werkplaats voorzien van de voor u noodzakelijke aanpassingen. Denkt u hierbij aan het vervangen van veters door een klittenbandsluiting, het creëren van een hak verhoging of een aangepaste zool.

Het bestellen en aanpassen van uw schoenen nemen ongeveer vier weken in beslag. Wanneer de orthopedische schoen gereed is, komt u weer bij ons langs voor een afspraak. U past de schoen door met de Orthopedisch Schoentechnicus. Is alles naar wens? Dan leveren we de schoenen af en zien we u graag, na ongeveer 6 weken, terug voor een controle afspraak.

Klik hier voor de kosten.